torstai 7. toukokuuta 2020

VADELMA-VALKOSUKLAA DRIPCAKE

Pohja (vuoan halkaisija 20cm):

5 kananmunaa
150 g valkosuklaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeri
1 rkl sitruunankuorta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria

Täyte:

4 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g vadelmia (ulkolaisia käytettäessä muistettava kuumentaa)
2 dl lemon curd

Kostutus:
Mehu/maito

Sokerikreemi:

150 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Punainen geeliväri kreemin värjäämiseen

Valkosuklaaganache (kuorrute)

1/2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata

Huom! Jos haluat kuorrutteen täysin valkoisena, niin värjää seos valkoisella elintarvikevärillä. Valkosuklaa on itsessään hieman kellertävää.

Koristeet:

Kuivatut mansikat, tuoreita vadelmia, rouhittuja jogurttimarjoja

Ohje:


1. Voitele ja jauhoita irtopohjavuoka (esim. korppujauhoilla). Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. 

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot+vaniljasokeri+sitruunankuori+leivinjauhe+suola) keskenään. 

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

4. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi omassa kulhossaan. Lisää yksitellen keltuaiset vaahdon joukkoon. Tämän jälkeen suklaasula. Tämän jälkeen kuivien aineiden sekoitus ja lopuksi käännellen valkuaisvaahto. 

5. Paista uunin alatasolla n. tunnin. Paiston jälkeen jäähdytä ja leikkaa neljään osaan. 

**

6. Vatkaa kerma. Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Yhdistä tämä seos kermaan.

7. Kokoa kakku reunakalvojen sisälle (kakusta tulee melko korkea)

8. Kostuta. Lisää pohjalle lemon curd-tahnaa. Päälle hieman täytettä. Lisää vadelmia (huomio mahdollinen kuumennus) ja vadelmien päälle hieman täytettä. Kokoa koko kakku samoin. 

9. Jääkaappiin kylmään. Voi tehdä esimerkiksi edeltävänä iltana jo valmiiksi. 

**

(Tässä vaiheessa kakku kannattaa siirtää tarjoiluastialle)

10. Kreemin valmistus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Lisää maito. Jaa kreemi kolmeen eri astiaan ja värjää kaikki hieman eri värisiksi ja näin syntyy liukuväriefekti. 

11. Levitä kreemi kakun päälle. Aloita kakun päälimmäisestä osasta. Levitä tähän kaikista vaalein kreemi. Käytä levittämiseen palettiveistä. Siirry tämän jälkeen kakun keskiosaan ja lopuksi levitä tummin kreemi kakun alaosaan. Siirrä jääkaappiin.

**

12. Valmista ganache. Rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi ja laita se astiaan. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen asti (yksi kupla riittää). Kaada kerma suklaan päälle ja anna sen olla hetken. Tämän jälkeen sekoita seos tasaiseksi kuorrutteeksi. 

13. Kaada kuorrute kakun päälle. Auta kuorrutetta valumaan reunan yli putousmaisesti. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti