Pohja, vuoan halkaisija 20cm:
5 munaa
150g tummaa suklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1rk vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
200g voita
2dl sokeria
Kostutukseen maitoa
Mansikkatäyte:
8dl kuohukermaa
2tl sokeria
200g vaniljatuorejuustoa
1/2dl vaniljakreemijauhe
Punaista elintarvikeväriä
Mansikkahilloa kerroksiin
Suklaaganache:
1dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata
Koristeet:
Marengit ja tuoreet mansikat
1. Voitele ja korppujauhota 20cm halkaisijaltaan oleva vuoka.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen.
4. Lisää suklaasula pienissä osissa vuorotellen kuivien aineiden kanssa.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti taikinaan.
6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60min.
**
7. Vatkaa kerma. Lisää kermaan sokeri. (Lisää ensin 1tl ja maista makeus).
8. Notkista tuorejuusto ja lisää se kerman joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe.
9. Värjää täyte punaiseksi.
**
10. Leikkaa pohja neljään osaan. Kokoa kakku tarjoiluastialle. Kostuta kerros. Lisää mansikkahilloa, jonka päälle täytettä.
11. Levitä lopputäyte palettiveitsellä tasaisesti koko kakun päälle, niin että koko kakku on punaisen kuorrutteen peitossa. Laita kakku kylmään.
**
12. Valmista ganache. Rouhi suklaa astiaan. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen saakka. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna olla hetki. Tämän jälkeen sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Levitä kakun päälle. Auta kuorrutetta valumaan hieman reunojen yli.
13. Koristele mansikoilla ja marengeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti