tiistai 12. toukokuuta 2020

MANGO-PASSION-VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU


Pohja (irtopohjavuoka, halkaisija 24cm):

200g digestivekeksejä
100g voita

Passiontäyte:

2dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
(sokeria, sitruunamehua)
vaniljasokeria
2-3 passionhedelmää
3 liivatelehteä
(Mangososetta)
Keltaista väriä

Valkosuklaatäyte:

3 liivatelehteä
1/2tlk rahkaa
200g tuorejuustoa
1dl sokeria
2rkl kiehuvaa vettä
200g valkosuklaata
2dl kuohukermaa

Kiille:

2prk mangosose
2 liivatelehteä
vettä

Koristeet:

Passionhedelmät, tumma suklaa, sokerihelmet, ananaskirsikat


1. Sulata voi mikrossa. Murskaa keksit. Yhdistä voi keksimuruun. Painele leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Käytä irtopohjavuoassa reunakalvoa tai voitele reunus ennen täytteen laittoa. Laita pohja jääkaappiin. 

**

2. Tehdään ensin passiontäyte. Laita liivatteet (myös valkosuklaatäytteeseen ja kiilteeseen tarvittavat liivatteet) kylmään veteen likoamaan. Notkista tuorejuusto ja vatkaa kerma. Lisää passionhedelmien sisältö täytteeseen. Lisää halutessasi hieman vaniljasokeria ja mangososetta. Värjää täyte keltaiseksi elintarvikevärillä. 

3. Kuumenna n. 2rkl sitruunamehua esimerkiksi mikrossa. Lisää yksitelleen liivatteet kuuman mehun joukkoon. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteen joukkoon. 

4. Levitä täyte keksipohjan päälle. Voit muutaman kerran ''tipauttaa'' kakun kevyesti pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katoavat. Laita kakku kylmään. 

**

5. Sulata valkosuklaa. Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri. Vatkaa kuohukerma. Lisää valkosuklaa kerman joukkoon. Yhdistä tuorejuustoseos ja kerma-valkosuklaaseos. 

6. Kuumenna vesi. Lisää kiehuvaan veteen liivatelehdet yksitellen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte passiontäytteen päälle. Kopauta kakkua muutaman kerran. Laita kakku kylmään. 

**

7. Varmista, että valkosuklaatäyte on riittävän jähmettynyt ennen kiilteen tekoa. Kuumenna vesi. Lisää liivatteet veteen. Kaada ohuena nauhana mangososeen sekaan (käytin Piltin mangososepurkkeja). Kaada kiille kakun päälle ja laita kakku kylmään. 

8. Koristele haluamallasi tavalla. Ota kakku pois vuoasta ennen tarjoilua. Anna hyytyä mieluiten yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti