lauantai 30. toukokuuta 2015

PERINTEINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

Mustikkapiirakka:

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk kermaviiliä (itse käytin Valio päärynä-kinuskirahkaa yhden purkin ja kyllä toimi)
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vanilijasokeria
5 dl mustikoita

1. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (halk. n. 24-26cm)
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Ei tarvitse vaahdottaa
3. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne kahdessa erässä
5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
6. Sekoita täytteen ainekset keskenään (ei kuitenkaan mustikoita)
7. Ripottele mustikat pohjalle ja kaada täyte päälle. Tasoita lastalla
8. Paista 200 asteessa uunin alaosalla 30-40min. Jos reunat tummuvat liikaa, laita leivinpaperin palanen piiraan päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti