perjantai 16. tammikuuta 2015

JAUHOTON SUKLAAKAKKU

 Loistava vaihtoehto myös keliaakikolle. Kakku vie totaalisesti kielen mennessään ja onkin suklaa friikin todellinen päiväuni. Kakku ei ole aivan niin yber makea, kuin voisi kuvitella ja suklaan maku tulee mukavasti esiin ja mustikat antaa oman makunsa. Kakku on melko tuhti, joten hirmu montaa palaa ei voi syödä. Meillä kyseinen kakku oli tarjolla juhlapöydässä ja teki oikein hyvin kauppansa

Annoksia n .8-12

Kakku
120g suolatonta voita
350g tummaa suklaata
150g tummaa appelsiinin makuista suklaata
(1rkl sitruslikööriä)
6 suurta kananmunaa
100g vaaleaa fariinisokeria (tummakin käy)
120ml kuohukermaa

Kuorrute
120ml kuohukermaa
120g tummaa suklaata
(1rkl sitruslikööriä)
tuoreita mustikoita, (ranskan kermaa)


1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20cm), levitä sen pohjalle leivinpaperia

2. Sulata voi ja molemmat suklaat vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Nosta lämmöltä (lisää likööri) ja siirrä sivuun jäähtymään.

3. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimen keskinopeudella. Pidä vatkain pienellä nopeudella ja kaada suklaa joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja kääntele se käsin taikinaan.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa vatkaimen keskinopeudella. Kääntele ensin suuri lusikallinen valkuaisvaahtoa taikinaan, sekoita sitten loput vaahdosta huolellisesti käännellen.

5. Kaada taikina vuokaan. Paista 25-35min, kunnes kakku on kohonnut mutta hieman löysä keskeltä.

6. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10min. Pyöräytä veistä vuon reunoja pitkin, avaa lukitus, poista reuna ja anna jäähtyä kunnolla. (Mieluiten yön yli)

7. Aloita kuorrutteen teko: Mittaa kerma, suklaa, (likööri) kulhoon ja kuumenna vesihauteessa, kunnes suklaa sulaa ja on tasaista.Jatka sekoittamista, kunnes kuorrute on jäähtynyt ja alkaa paksuuntua.

8. Nosta kakku leivinritilälle ja levitä kuorrute sen päälle. Kun kuorrute on kokonaan jähmettynyt, leikkaa kakku ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile mustikoiden (ja ranskankerman) kanssa. Itse ripottelin vielä päälle hieman valkosuklaa lastuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti